Chec cu naut

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / checuri
Chec cu naut
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o prajitura cu miezul putin umed, excelenta cand este servita cu felii de mango sau ananas proaspat, si cu o lingura de smantana.
stelute
Ingrediente : 2 cutii de naut, circa 275 g fiecare, bine scurse 4 oua batute 225 g zahar 1 lingurita praf de copt 1 portocala, sucul si coaja rasa de la 50 g zahar pudra 50 g scortisoara macinata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Dupa ce s-au scurs, se freaca bine boabele de naut intre degete pentru a inlatura cojile. Se spala boabele, apoi se pun intr-un blender si se proceseaza pana se obtine o macinatura omogena.
Se pune nautul intr-un castron si se adauga, cu grija, ouale, zaharul, praful de copt, coaja rasa si sucul de portocala. Se unge cu unt o forma de copt de 450 g si se captuseste cu hartie pergament.
Se toarna mixtura din castron in forma de copt, se netezeste suprafata si se coace 90 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul checului iese afara curata.
Se amesteca zaharul pudra cu scortisoara macinata.
Se scoate checul din cuptor si se lasa sa stea 10 minute. Se scoate din forma, se pune pe un grilaj metalic, sa se raceasca; se presara din belsug cu mixtura de zahar pudra si scortisoara.
Se lasa sa se raceasca complet inainte de a se servi alaturi de feliute de ananas (sau mango) si se smantana.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.