Chec de banane cu glazura de fructele pasiunii

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / checuri
Chec de banane cu glazura de fructele pasiunii
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 125g unt la temperatura camerei + 1 lingurita 3/4 cana zahar brun 2 oua 1 1/2 cana faina cu agent de dospire 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita amestec de condimente (scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare) macinate 1 cana piure de banane 1/2 cana smantana 1/4 cana lapte 1 1/2 cana zahar pudra 2 linguri miez de fructele pasiunii
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se pozitioneaza raftul cuptorului la mijloc; se incinge cuptorul la 170 °C. Se unge cu unt o forma de copt de 15 x 25 cm; se captuseste cu hartie pergament.
Se bat impreuna untul cu zaharul, folosind un mixer electric, pana ce amestecul se face pufos. Se adauga apoi ouale, unul cate unul, pana se incorporeaza. Se transfera mixtura intr-un castron mare.
Amestecand cu o lingura de lemn se adauga condimentele, faina, bicarbonatul de sodiu, piureul de banane, smantana si laptele. Se toarna apoi amestecul in tava de copt pregatita mai inainte.
Se da tava la cuptor timp de 50 de minute. Se scoate tava, se lasa sa se raceasca 5 minute, apoi se scoate checul din tava si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se prepara glazura; se pune zaharul pudra intr-un castronel termorezistent, se adauga 1 lingurita de unt si miez de fructul pasiunii, pana ce mixtura capata consistenta unei paste destul de dense. Se amesteca in bain marie pana capata consistenta; se foloseste imediat.
Se unge checul cu glazura preparata mai sus.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.