Cheung gyun - Pachetele de primavara cu carne de porc si creveti

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Cheung gyun - Pachetele de primavara cu carne de porc si creveti
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 5 ciuperci chinezesti uscate, inmuiate 20 de minute in apa calda 1 lingura ulei de alune 225 g carne tocata de porc 1 lingurita sos de soia dark 100 g bucati de bambus din cutie, spalate si taiate julienne sare 100 g creveti cruzi, curatati si tocati 225 g muguri de fasole tocati 1 lingura ceapa verde tocata 25 foi subtiri de aluat de grau, pentru pachetele 1 albus de ou batut ulei pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 20-25 pachetele Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se storc bine ciupercile inmuiate si se toaca marunt, aruncand tulpinile mai tari.
Se incinge un wok (sau o tigaie mare si adanca), se adauga 1 lingura de ulei si se incinge bine; se adauga carnea d eporc si se stir-fry pana ce isi schimba culoarea. Se adauga sosul de soia, bambusul, ciupercile si putina sare. Se gateste amestecand continuu inca 3 minute.
Se adauga crevetii si se gatste inca 2 minute, apoi se adauga mugurii de fasole si se gateste inca 1 minut.Se ia wok-ul de pe foc si se adauga ceapa verde tocata. Se amesteca si se lasa sa se raceasca.
Se pune 1 lingura din aceasta mixtura la marginea unei foi de aluat. Se ruleaza o data pentru a securiza umplutura, apoi se impaturesc marginile pentru a crea un rulou lung de 10 cm. Se sigileaza marginile umezindu-le cu albus de ou si presandu-le.
Se incinge in wok o cantitate destul de mare de ulei (trebuie sa fie foarte fierbinte, pana ce un cubulet de paine se rumeneste in 30 de secunde) si se prajesc rulourile circa 5 minute, in transe, pana ce sunt rumenite si crocante.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.