salate / peste si fructe de mare
Cheviche de fructe de mare
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Fructele de mare trebuie sa fie foarte proaspete si se “gatesc” datorita actiunii acizilor din sucul de limeta.
Ingrediente :
200 g creveti curatati, cruzi
200 g scoici curatate de cochilii, crude
200 g calamari cruzi, curatati si taiati fasiute
7 limete
3 rosii, curatate de seminte si tocate
1 ceapa mica, tocata
1 avocado copt, curatat de sambure si coaja, apoi tocat
4 linguri de oregano, proaspat tocat (sau 2 lingurite de oregano, uscat)
1 lingurita de sare
piper negru, proaspat macinat
fire de oregano, pentru ornat
paine cu coaja crocanta, pentru servit
feliute de limeta, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
6 portii
Durata :
12 ore 30 minute
Indicatii :
Se pun, intr-un strat uniform, intr-un platou ceramic adanc, crevetii, scoicile si calamarii. Se storc deasupra 6 dintre limete si se amesteca bine de tot. Se acopera vasul cu folie de plastic si se lasa fructele de mare la marinat, peste noapte.
A doua zi, se scurg fructele de mare intr-o sita, apoi se sterg, prin tamponare cu prosoape de hartie. Se transfera fructele de mare intr-un castron.
Se adauga rosiile, ceapa si avocado impreuna cu oregano, sare si piper. Se stoarce deasupra ultima limeta si se amesteca. Se orneaza cu oregano si se serveste chevichele alaturi de paine cu coaja crocanta si feliute de limeta.