Chich Taouk – Frigarui de pui condimentate

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Chich Taouk – Frigarui de pui condimentate
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Se serveste cu paine pitta. In momentul servirii, se separa cele doua discuri de pitta, se asaza puiul pe unul dintre ele si se acopera cu celalalt. Astfel, puiul este mentinut cald. Cu painea pitta se formeaza imbucaturi care se inmoaie succesiv in sosul de usturoi si in amestecul de ceapa.
stelute
Ingrediente : 2 piepti de pui, dezosati, fara piele 40 g unt 6 linguri ulei masline 1 lamaie, sucul de la 1 lingura amestec de condimente zahtar (vezi reteta mai jos), sau cimbru uscat 1 lingurita sare 1 praf de piper alb 1/4 lingurita piper negru, macinat 1 praf de scortisoara, pudra 6 catei usturoi, zdrobiti si maruntiti cat mai fin paine libaneza (pitta) 1 ceapa 2 linguri sumac (otetar mirositor, pudra) 1 lingura de patrunjel tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libaneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 6 ore 30 minute
Indicatii :

Se taie cubulete pieptul de pui; se asaza pe un platou adanc.
Intr-un castron, se amesteca sucul de lamaie, cimbrul, piperul alb si scortisoara. Se adauga 2 linguri ulei si se amesteca bine, cat sa se obtina o emulsie. Se varsa emulsia peste pui si se lasa la marinat 6 ore.
Se amesteca intr-un mojar usturoiul cu 4 linguri ulei de masline si sare. Se adauga putin ulei de masline, amestecand putin cate putin, obtinandu-se un sos de consistenta maionezei.
Ceapa se taie feliute fine. Se amesteca ceapa, sumac, patrunjel, sare si piper intr-un castronel.
Se infig bucatile de pui in grigari si se frig timp de 15 minute.
Se pastreaza la cald pana ce se servesc stropite cu restul de marinada si presarate cu unt.
Se serveste carnea cu pitta, inmuiata in sos de usturoi si amestec de ceapa cu condimente.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.