Chifetelute picante in sos de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Chifetelute picante in sos de rosii
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g carne tocata de vita 3 catei de usturoi pisati 1 ceapa mica tocata 50 g firimituri de paine proaspata 1 lingurita seminte de chimen macinate 1 ou batut 50 g faina 4 linguri ulei de masline sare orez cu bob lung fiert conform instructiunilor de pe ambalaj sos de rosii si ardei (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : columbiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun toate ingredientele in afara de orez, ulei si faina intr-un castron mare si se amesteca cu mainile. Se umezesc palmele pentru a evita lipirea si se modeleaza apoi chiftelute mici, de dimensiuni egale. Se presara chiftelutele cu putina faina.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelutele in transe, 6-8 minute, pana se rumenesc. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie.
Se varsa uleiul si se sterge tigaia cu prosoape de hartie. Se readuc chiftelutele in tigaie si se adauga sosul. Se da totul in clocot, se acopera tigaia si se lasa sa fiarba 10 minute.
Se servesc chiftelutele cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos de rosii si ardei
Ingrediente : 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica taiata fideluta 2 ardei grasi rosii, curatati de seminte si tocati 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt 2 catei de usturoi pisati 150 g rosii tocate, din cutie 400 ml zeama de carne de vita piper negru proaspat macinat sare
Indicatii : Se incinge uleiul intr-o cratita si se calesc ceapa si ardeii grasi la foc mic, timp de 10 minute, pana se inmoaie. Se adauga ardeii iuti si usturoiul si se calesc inca 2 minute. Se toarna in cratita rosiile si zeama de carne si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se fierbe totul incet, circa 15 minute. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.