Chiftele de cartofi cu masline si mastic

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Chiftele de cartofi cu masline si mastic
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Este o reteta originara din insula Chios, cel mai vechi si cel mai mare producator de mastic.
stelute
Ingrediente : 500 g cartofi 100 g pasta de masline 200 g branza feta rasa 2 oua 1/2 lingurita apa de mastic sare piper ierburi aromate (patrunjel, cimbru, marar) ulei de masline, pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se fierb cartofii (cu coaja cu tot) si se lasa apoi sa se raceasca. Se curata de coaja si se sfarama cu o furculita, in timp ce se amesteca cu celelalte ingrediente (cu exceptia uleiului). Se continua amestecarea cu degetele, pana ce se obtine o pasta omogena. Se modeleaza pasta sub forma de chiftele si se prajesc in ulei fierbinte, pana se rumenesc.
Se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie si se servesc ornate cu frunze de verdeata si vin alb sec sau demi-sec.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.