Chiftele de cartofi si praz, cu rosii coapte

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Chiftele de cartofi si praz, cu rosii coapte
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Se folosesc cartofi fainosi si branza Cheddar matura, sau alta branza tare, buna de ras si cu gust puternic.
stelute
Ingrediente : 900 g cartofi fainosi, bine spalati 1 praz mare, circa 225 g, feliat 2 linguri lapte semi-degresat 2 lingurite mustar cu boabe 85 g branza Cheddar, rasa 5 linguri patrunjel tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat faina, pentru modelat 1 ou, batut 85 g pesmet 4 rosii mari, taiate in jumatate 2 linguri ulei de masline aromat cu usturoi
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se taie cartofii mai mari in jumatati sau sferturi. Se da in clocot o oala mare cu apa si se adauga cartofii. Se da din nou in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb cartofii 15 minute, sau pana cand sunt fragezi. Se adauga prazul in ultimele 5 minute ale acestui interval de timp.
Se scurg vegetalele cu grija, apoi se intind pe o tava de copt si se lasa sa se raceasca. Se incalzeste cuptorul la 220 °C.
Cand cartofii sunt destul de reci ca sa poata fi manuiti, se decojesc si se pun intr-un castron mare, impreuna cu prazul. Se sfarama cartofii cu o furculita, se adauga laptele, mustarul, patrunjelul si cimbrul si se amesteca bine.
Se imparte mixtura in 8 parti. Se modeleaza fiecare parte sub forma unei bile, apoi se aplatizeaza, presandu-le pe o suprafata presarata cu faina, ca sa se obtina chiftele de 9 cm diametru si 3 cm grosime.
Se pun chiftelele pe o tava curata, sau pe un platou. Se ung cu ou batut si se presara cu jumatate din pesmet. Se intorc chiftelele si se repeta operatia si pe cealalta parte. Se transfera apoi pe o tava de copt neaderenta, unsa cu ulei, si se coc 15 minute.
Intre timp, se pun rosiile pe un vas termorezistent, cu partea taiata in sus. Se ung cu ulei aromat cu usturoi si se presara cu pesmet, daca a mai ramas.
Se intorc chiftelele de cartofi cu grija, folosind o paleta. Se pun rosiile in cuptor si se coc 10 minute alaturi de chiftele, pana cand acestea sunt rumenite. Se servesc fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.