Chiftele de legume

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Chiftele de legume
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cartofi mari, taiati rondele 1 ceapa medie, taiata rondele 1/2 conopida medie, taiata bucatele 1/2 cana mazare 1 lingura piure de spanac 2-3 ardei iuti verzi, tocati marunt frunze proaspete de coriandru, tocate marunt 2 cm bucata de radacina de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 lingurita seminte de coriandru, macinate 1/2 lingurita curcuma macinata 1 lingurita sare 1 cana pesmet 1 1/4 cana ulei fasiute subtiri de ardei iute rosu, pentru ornat fire de coriandru proaspete, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 10-12 bucati Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun cartofii, ceapa si conopida intr-o oala cu apa. Se dau in clocot, se micsoreaza flacara si se fierb pana ce cartofii se fac fragezi. Se scot legumele din oala cu o spumiera si se scurg cu grija.
Se adauga mazarea si spanacul si se amesteca, sfaramand ingredientele cu o furculita.
Se adauga ardeii iuti tocati si frunzele de coriandru tocate, impreuna cu ghimbir, usturoi, coriandru macinat, curcuma si sare. Se amesteca mixtura cu o furculita, pana se obtine o pasta omogena.
Se presara pesmetul, in strat uniform, pe un platou mare. Se modeleaza din mixtura de legume si condimente 10-12 bile, aplatizandu-le apoi, cu palmele, ca sa se obtina chiftele. Se tavaleste fiecare chiftea prin pesmet, cat sa fie acoperita uniform.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajesc chiftelele, in transe, intorcandu-le ocazional, pana se fac brun-aurii. Se scurg chiftelele pe prosoape de hartie si se transfera pe un platou; se orneaza cu fasiute de ardei iute, rosu, si cu frunze de coriandru, dupa care se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.