Chiftele de miel, cu sos de iaurt

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Chiftele de miel, cu sos de iaurt
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 450 g carne de miel, tocata 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita garam masala 1/2 lingurita seminte de mac 1 lingurita sare 1/2 lingurita boia iute 1 ceapa medie, tocata marunt 1 ardei iute verde, tocat marunt frunze proaspete de coriandru, tocate marunt 1 lingura faina de naut 2/3 cana ulei, pentru prajit sos de iaurt (vezi reteta mai jos) putina faina, pentru pudrat mainile frunze proaspete de coriandru, pentru ornat 1 ardei verde iute, tocat marunt, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune carnea tocata intr-un castron. Se adauga ghimbir, usturoi, garam masala, seminte de mac, sare, boia, ceapa, ardei iuti, coriandru tocat si faina de naut. Se amesteca bine de tot cu o furculita.
Se modeleaza chiftelute, folosind mainile presarate cu putina faina, dupa care se pun deoparte pana se prepara sosul.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajesc chiftelele 8-10 minute, in transe, intorcandu-le de cateva ori pana se rumenesc uniform.
Se transfera chiftelele pe farfurii individuale incalzite. Se servesc cu sos de iaurt si cu paine chapati.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos de iaurt
Ingrediente : 2 linguri ulei de palmier 3 cepe medii, tocate marunt 2 rulouri de scortisoara 2 pastai mari de cardamom negru, zdrobite usor cat sa se intredeschida 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita sare 4 1/2 linguri iaurt 2/3 cana apa frunze proaspete de coriandru, tocate, pentru ornat
Indicatii : Se incinge uleiul si se soteaza ceapa pana se rumeneste. Se adauga scortisoara si cardamomul, se micsoreaza flacara si se prajesc 5 minute. Se adauga ghimbir, usturoi, sare, iaurt si apa si se amesteca bine. Se tine pe foc alte 2-3 minute, amestecand frecvent.
Se transfera sosul intr-un castron si se orneaza cu frunze de coriandru tocate.