Chiftele de vita cu tagliatelle

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Chiftele de vita cu tagliatelle
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 vanata, circa 200 g 2 lingurite ulei de masline extra virgin 340 g carne slaba de vita, tocata 1 ceapa mica, tocata grosier 1 catel de usturoi, zdrobit 100 g pesmet 1 lamaie, coaja rasa de la 1 lingura frunze proaspete de busuioc 400 g tagliatelle cu ou sare si piper frunze proaspete de busuioc, pentru ornat 1 lingura ulei de masline extra virgin 4 felii de slanina mai slabe, 125 g in total, fara sorici, tocate 1 ceapa, tocata grosier 1 morcov mediu, taiat rondele subtiri 1 tulpina de telina, taiata bucatele 1 catel de usturoi, zdrobit 2 cutii de rosii tocate, circa 400 g fiecare 150 ml vin alb sec 1 lingura busuioc proaspat, tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se incinge grillul cuptorului. Se taie vanata in jumatate, pe lungime, apoi se pune cu fata cu coaja in sus, pe o tava, in cuptor; se coace 5 minute. Se intorc jumatatile de vanata, se ung fiecare, pe partea interioara, cu 1 lingurita de ulei si se coc inca 5 minute, sau pana cand miezul lor este fraged. Se scot si se lasa sa se raceasca.
Se curata vinetele de coaja, apoi se pune miezul intr-un blender. Se adauga carnea de vita, ceapa, usturoiul, pesmetul, coaja de lamaie, frunzele de busuioc si se asezoneaza dupa gust; se proceseaza scurt si rapid. Cu mainile umede, se modeleaza mixtura sub forma a 36 de chiftelute. Se pun in frigider pana cand vor fi gata de gatit.
Pentru a prepara sosul, se incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta, se adauga baconul si ceapa si se prajesc, amestecand, timp de 3-4 minute, sau pana ce se inmoaie. Se adauga morcovul, telina si usturoiul, amestecand frecvent, si se mai prajesc inca 5 minute. Se adauga rosiile, cu suc cu tot, vinul si sarea si piperul, dupa gust. Se da amestecul in clocot, apoi se micsoreaza flacara, se acopera tigaia si se fierbe incet 20 de minute.
Cat timp se gateste sosul, se frig chiftelutele intr-o tigaie mare si neaderenta, fara a folosi vreun fel de grasime. Se frig in 3 transe, timp de 10-12 minute fiecare, pana cand se rumenesc uniform si sunt facute. Cand sunt gata, se scot chiftelutele cu o spumiera si se scurg pe prosoape de hartie. Se adauga apoi chiftelutele la sos, impreuna cu busuiocul tocat si se pastreaza la cald.
Se pun tagliatellele intr-o oala mare cu apa clocotita. Cand apa da din nou in clocot, se lasa sa fiarba 10-12 minute, sau conform indicatiilor de pe ambalaj, pana cand se fac al dente. Se scurg pastele, apoi se amesteca cu chiftelutele si cu sosul, dupa care se orneaza cu frunze proaspete de busuioc. Se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.