Chiftelute algeriene

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Chiftelute algeriene
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250g carne de vita tocata 1 ceapa mica, tocata marunt 2 legaturi patrunjel tocat 3 oua batute 1/4 lingurita piper negru macinat 1 1/2 lingurita sare 2 cartofi taiati in jumatate 1 lingura unt 2 linguri faina 1 cana ulei pentru prajit sos alb pentru tajine (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : algeriana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se prepara sosul alb.
Se amesteca carnea tocata, piperul, 1/2 lingurita sare, ceapa, patrunejelul si un ou batut. Se modeleaza bilute de 2-3 cm diametru si se pun in sosul clocotind; se fierb cca. 15 minute. Se scot din sos si se racesc.
Se fierb cartofii in apa cu sare pana se inmoaie. Se scurg, se adauga unt si se sfarama. Se pun deoparte.
Se bat celelalte doua oua impreuna cu faina si se obtine un aluat moale. Se iau 2 linguri de cartofi sfaramati si se imbraca o chifteluta de carne obtinandu-se o bila mai mare. Se tavaleste bila in aluat si se pune deoparte. Se repeta operatia cu toate chiftelutele.
Se incinge uleiul pentru prajit intr-o tigaie la foc mediu si se rumenesc bilele invelite in aluat pana se rumenesc. Se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se servesc calde turnandu-se sos alb peste ele.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.