Chiftelute chinezesti

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Chiftelute chinezesti
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 800 g carne tocata amestec (porc si vita) 250 g fasole verde, taiata bucatele 250 g ciupercute, taiate bucatele 100 ml vin alb 100 ml sos de soia 1/2 cana supa de legume 2 linguri sos de stridii 2 linguri sos hoisin 1 ardei iute, fara seminte, tocat 3 cm bucata ghimbir, tocata 4 cepe verzi, taiate bucatele 1 lingura seminte de chimen, macinate 3 linguri fulgi de migdale 2 linguri boia dulce 1 lingura amidon 2 oua sare, dupa gust piper negru, dupa gust ulei vegetal, pentru prajit verdeata, pentru ornat limeta feliata, pentru ornat rosii taiate felii, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca carnea tocata cu usturoi si ghimbir si se framanta cu mainile umede, pentru omogenizare.
Se adauga chimen, boia, oua, sare si piper; se amesteca bine pana se leaga (daca este nevoie se mai adauga 1-2 oua). Se formeaza din acest amestec chiftelute sferice.
Se incinge uleiul intr-un wok si se prajesc chiftelutele, pana se rumenesc uniform pe toate partile. Se scot din wok si se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
In uleiul ramas in wok se adauga ceapa verde, fasolea si ciupercile si se prajesc 5 minute, amestecand continuu. Se adauga vin, sos de soia, supa, sos de stridii si sos hoisin si se fierb legumele. Dupa cateva minute se adauga chiftelele si se ingroasa sosul cu amidon, amestecand cu grija ca sa nu se sfarame chiftelele.
Se aranjeaza chiftelele pe un platou, se presara fulgi de migdale, se orneaza cu verdeata tocata, felii de limeta si felii de rosii.
Se serveste imediat.


Share