Chiftelute cu carne de porc si crabi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Chiftelute cu carne de porc si crabi
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 225 g file de porc, tocat 170 g carne de crabi, din cutie, bine scursa 7 cepe verzi, tocate marunt 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 lingurita de pasta de curry rosu (vezi reteta mai jos) 1 lingura de amidon 1 albus de ou 1 lingura de ulei de alune 2 salote, tocate 1 catel de usturoi, pisat 1 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati 3 rosii, curatate de seminte si tocate ulei pentru prajit orez fiert, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun intr-un castron mare carnea de porc si cea de crabi. Se amesteca bine, folosind mainile. Se adauga jumatate din cantitatea de ceapa verde, usturoiul tocat, pasta de curry, amidonul si albusul de ou si se amesteca pentru a forma o pasta groasa. Cu mainile ude, se modeleaza mixtura sub forma de bile, mari cat o nuca.

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se prajesc chiftelele in transe, timp de 3-4 minute, intorcandu-le frecvent, pana se rumenesc si sunt facute. Se scurg pe prosoape de hartie si se pastreaza la cald.

Se prepara un sos. Pentru aceasta, se incinfe uleiul de alune intr-un wok si se stir-fry 1-2 minute salotele si usturoiul pisat. Se adauga ardeii iuti si restul de ceapa verde si se conrinua alte n1-2 minute, dupa care se adauga rosiile. Se amesteca rapid, apoi se toarna sosul peste chiftelute. Se servesc imediat, cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.