Chiftelute cu naut

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Chiftelute cu naut
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Chiftelele preparate in Afghanistan, Pakistan si India (numite kofta) sunt, uneori, spre desosebire de alte tari, fierte in apa sau supa si servite separat de lichidul in care au fiert.
stelute
Ingrediente : 1 cana naut uscat, lasat peste noapte sa se inmoaie in apa calda 700 g carne de vita tocata 1 ceapa, tocata foarte marunt (sau data prin razatoare) 1/4 lingurita piper 1 lingurita sare 1/2 lingurita scortisoara, pudra 1 lingura frunze uscate de menta, sfaramate 1 lingura firimituri de paine (sau faina) 4 cani apa (sau concentrat de supa de vita sau legume)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : afgana Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii / 16 chiftelute Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se scurge nautul intr-o sita, apoi se macina marunt intr-un blender. Se amesteca apoi cu toate ingredientele, cu exceptia apei; se folosesc mainile pana ce se obtine o pasta omogena.
Se modeleaza chiftelute sub forma de bile de 3-5 cm diametru.
Se pune apa la fiert. Chiftelutele se introduc in apa clocotita, una cate una, si se fierb, la foc moderat, timp de 45 minute.
Chiftelutele se servesc separat de supa, impreuna cu sos de rosii, orez, paine, muraturi etc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.