Chiftelute cu sos de bere

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Chiftelute cu sos de bere
Reteta adaugata de : Radu
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g carne tocata de vita 250 g carne tocata de porc 1 cana cu firimituri de paine 1/4 cana cu lapte 3 oua 1 lingura de ceapa tocata 3 linguri de patrunjel tocat 1/4 lingurita de nucsoara macinata 3 1/2 linguri de faina 2 linguri de unt 1 lingura de ulei vegetal 1 ceapa medie, feliata 3 andive, curatate si foile taiate bucatele 1 lingurita de zahar 1/2 cana cu bulion de legume sau de vita (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 500 ml bere blonda sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : belgiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se inmoaie firimiturile in lapte, se scurg si se amesteca cu carne tocata, oua, 1 lingura de ceapa tocata, 1 lingura de patrunjel tocat, sare, piper si nucsoara. Se framanta bine cu degetele si se modeleaza chiftelute de 5 cm diametru. Se dau chiftelutele prin 2 linguri de faina.
Se incinge untul si uleiul intr-o tigaie mare, la foc iute. Se adauga chiftelele si se prajesc uniform, cca. 5 minute in total. Se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie si se lasa deoparte.
Se scurge din tigaie o parte din grasime (trebuie sa ramana cam 2 linguri) si se calesc ceapa ramasa si andivele, acoperite cu un capac, la foc mic, amestecand frecvent, cca. 10 minute.
Se adauga zahar, sare, piper si 2 linguri de faina; se amesteca bine si se lasa pe foc inca 2 minute. Se adauga berea si bulionul; se da in clocot, amestecand si racaind fundul tigaii ca sa se dezlipeasca eventualele reziduuri arse. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet. Se readuc chiftelele in tigaie, se acopera si se fierb la foc mic 45 de minute.
Se presara cu patrunjel si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.