Chiftelute de cartofi mexicane

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Chiftelute de cartofi mexicane
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Se pot servi ca fel rpincipal alaturi de o salsa, sau ca garnitura alaturi de friptura. Daca doriti o varianta mai picanta, se mai adauga putin ardei iute.
stelute
Ingrediente : 600 g cartofi curatati si taiati in jumatate 120 g branza Cheddar rasa 1/2 lingurita sare 50 g ardei iute murat (jalapeno), bine scurs si tocat marunt 1 ou batut 1 legatura mica de fire de coriandru, tocat marunt faina ulei, pentru prajit salsa de rosii (vezi reteta mai jos), ca acompaniament
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 chiftelute Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun cartofii intr-o oala si se acopera cu apa rece. Se da apa in clocot si se fierb cartofii 30 de minute, pana s-au facut fragezi. Se scurg, se aduc din nou in oala si se sfarama. Nu este nevoie sa fie sfaramat foarte fin si omogen.
Se transfera cartofii intr-un castron si se adauga branza rasa, sarea si ardeii iuti. Se adauga apoi oul batut si cea mai mare parte din coriandru. Se amesteca totul ca sa se obtina o pasta relativ omogena.
Cand pasta s-a racit indeajuns pentru a putea fi manuita, se presara faina pe maini si se modeleaza 10 chiftelute egale, putin aplatizate.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se prajesc chiftelutele 2-3 minute, la foc mediu. Se intorc si se prajesc pana cand sunt rumenite pe ambele parti.
Se servesc asezonate cu sare si presarate cu coriandru tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa de rosii
Ingrediente : 1 ceapa mica, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt 500 g rosii curatate si tocate 2 linguri frunze de coriandru (sau de patrunjel) tocate sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca, intr-un castron mare, ceapa si usturoiul cu rosiile si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper.