Chiftelute de dovleac

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Chiftelute de dovleac
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 850 g miez de dovleac, dat prin razatoare 3 cepe medii, tocate marunt 2 linguri de unt 1 1/2 cana cu faina 1-2 oua 150 g cascaval, ras sare 1 lingurita de piper negru, macinat marar tocat 3 cani cu ulei de floarea-soarelui
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se stoarce bine dovleacul, ca sa se elimina lichidul. Se incinge untul intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si se prajeste pana incepe sa se faca aurie. Se adauga miezul de dovleac si se prajeste 2 minute, apoi se ia tigaia de pe foc si se lasa mixtura de ceapa si dovleac sa se raceasca putin.
Dupa cateva minute, se transfera mixtura intr-un castron. Se adauga ouale, cascavalul ras, sarea, piperul si mararul tocat; se amesteca bine ingredientele.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se iau, cu o lingura, mici portii din mixtura de chiftele si se pun in uleiul incins. Se prajesc cateva minute, pana se rumenesc pe ambele parti. Se servesc fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.