Bucatarie etnica :
engleza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
6 portii
Durata :
1 ore 40 minute
Indicatii :
Se amesteca pesmetul cu 1/2 cana de patrunjel. Intr-un blender se combina galbenusul de ou, zeama de lamaie, sosul Worcestershire, sosul Tabasco, mustarul, boiaua, cimbrul, chimenul si piperul negru. Se proceseaza, apoi, cu motorul mergand, se adauga uleiul incet, in flux uniform si continuu, pana ce se obtine o emulsie de tipul maionezei. Intr-un castron mare se amesteca ceapa si ardeii grasi cu restul de patrunjel. Se adauga sosul din blender si carnea de crabi si se amesteca usor. Folosind o spatula de lemn sau cauciuc, se incorporeaza 1 cana de amestec de pesmet cu patrunjel. Se modeleaza 6 chiftele si se aplatizeaza, pentru o grosime de 1,5 cm. Se tavalesc chiftelele in restul de mixtura de pesmet cu patrunjel. Se acopera chiftelele cu o folie de plastic si se dau la frigider minim 1 ora. Se incinge o tigaie la foc mediu cu 2 linguri unt. Se prajesc chiftelele, in transe, 4-5 minute pe fiecare parte pana ce se rumenesc. Daca este nevoie, se mai adauga unt. Se servesc cu sos de maioneza cu hrean.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Maioneza cu hrean
Ingrediente :
1 cana maioneza
2 linguri hrean preparat
2 linguri zeama de lamaie
2 lingurite coaja rasa de lamaie
piper negru proaspat macinat
sare
Indicatii :
Se combina toate ingredientele intr-un castronel si se amesteca bine. Se gusta si se potriveste de sare si piper. Se acopera si se da la frigider.