Chiftelute picante de miel cu sos de iaurt si menta

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Chiftelute picante de miel cu sos de iaurt si menta
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingura ulei de masline 1 ceapa medie, tocata 2 catei usturoi, tocati 1/4 lingurita seminte chimen, macinate /2 lingurita seminte coriandru, macinate 1/2 lingurita seminte fenicul, macinate 4 linguri patrunjel, tocat 2 linguri frunze coriandru, tocate 2 linguri frunze de menta, tocate 2 oua 500 g carne de miel, tocata 1 cana firimituri de paine 1 lingurita sare piper negru, proaspat macinat, dupa gust sare, dupa gust 1 cana iaurt gras 1 lamaie, zeama de la 1/4 cana frunze de menta, tocate 4 lipii (paine libaneza pitta) ulei de masline
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libaneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C.
Se incinge ulei intr-o tigaie. Se caleste ceapa 1 minut, apoi se adauga usturoiul si se calesc impreuna 4 minute. Se adauga macinaturile de chimen, coriandru, fenicul si se amesteca timp de un minut. Se transfera mixtura intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Se adauga frunzele tocate de patrunjel, coriandru si 2 linguri de menta, ouale, firimiturile, carnea tocata, sarea si piperul si se amesteca bine cu mainile. Se modeleaza 15 chiftelute.
Se incinge o tigaie la foc mediu, se pune ulei in strat de 1,5 cm, se adauga jumatate din chiftele si se prajesc cca. 8 minute, pana ce sunt rumenite pe ambele fete si facute in interior. Se scot si se lasa sa se scurga de surplusul de ulei pe prosoape de hartie. Se repeta procedura cu restul chiftelelor
Se combina intr-un castronel iaurtul cu zeama de lamaie, 1/4 cana frunze de menta tocata, sare si piper.
Se ung lipiile pita cu ulei si se asezoneaza cu sare si piper. Se asaza pe o tava de cuptor si se coc pana ce se rumenesc (cca. 15 minute).
Se servesc chiftelele cu sosul de iaurt cu menta si pitta crocanta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.