Chiles en nogada – Ardei umpluti cu fasole

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Chiles en nogada – Ardei umpluti cu fasole
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta mancare este servita in Mexic pe 28 augustpentru a marca Ziua Independentei. Ardeii verzi sunt serviti cu sos de nuca si seminte de rodie, in incercarea de a reproduce culorile steagului mexican.
stelute
Ingrediente : 6 ardei grasi verzi si mari 2 oua separate in albusuri si galbenusuri 1/2 lingurita sare ulei de porumb, pentru prajit faina 120 ml smantana 120 g branza Cheddar rasa fire de coriandru, pentru ornat 350 g fasole pitica rosie sau pinto 2 cepe tocate marunt 2 catei de usturoi tocati marunt 1 foaie de dafin 2 ardei iuti serrano 120-150 ml ulei de porumb 2 rosii decojite si tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 4 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune fasolea intr-o oala si se acopera cu apa rece. Se adauga jumatate din ceapa tocata si din usturoi, frunza de dafin si ardeii iuti. Se fierbe viguros, la foc iute, timp de 10 minute. Se transfera apoi lichidul si fasolea intr-o cratita rezistenta la flacara, se acopera si se gateste alte 30 de minute, la foc mic.
Se adauga 1 lingura de ulei de porumb la fasole si se fierbe alte 30 de minute, pana cand fasolea este frageda. Se sareaza si se fierbe alte 30 de minute. Se ia fasolea de pe foc.
Se incinge uleiul ramas intr-o tigaie si se soteaza 5 minute restul de ceapa si usturoi, pana se inmoaie. Se adauga rosiile si se gatesc cateva minute. Se adauga mixtura de rosii si ceapa la fasole.
Se coc ardeii pe flacare aragazului, sau pe un gratar, intorcandu-i ocazional, pana ce se innegresc si le crapa coaja. Se pun intr-o punga de plastic bine inchisa unde se lasa sa stea 15 minute.
Intre timp, se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare. Se adauga 3 linguri de fasole. Se sfarama cu o furculita sau cu un zdrobitor de cartofi, adaugand treptat tot mai multa fasole si ulei, pana ce formeaza o pasta groasa.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se scot ardeii din punga. Se tin, pe rand, sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se despica ardeii pe o parte si se scot semintele si vinisoarele. Se umplu ardeii cu pasta de fasole.
Se bat albusurile de ou intr-un castron pana ce se intaresc. In alt castron se bat galbenusurile cu putina sare. Se incorpereaza cu grija galbenusurile in albusuri.
Se toarna ulei de porumb intr-o tigaie mare, cat sa formeze un strat gros de 2-3 cm. Faina se asterne pe o farfurie mare. Se dau ardeii umpluti prin faina, apoi se inmoaie in mixtura de oua. Se prajesc in transe, pana ce se rumenesc uniform.
Se aranjeaza ardeii intr-un platou termorezistent. Se toarna smsntana peste ei si se presara cu branza rasa. Se dau la cuptor 30 de minute, pana ce topping-ul este rumenit, iar ardeii sunt fierbinti.
Se servesc ornati cu coriandru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.