Chili cu doua feluri de fasole

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Chili cu doua feluri de fasole
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Iata un chili care poate fi preparat in doar cateva minute. Se serveste cu orez fiert, sau cu paine cu coaja crocanta.
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de masline extra virgin 1 ceapa mare, taiata in jumatate si apoi feliata 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 1 cutie de rosii tocate, circa 400 g 1 lingura de sos de ardei iute 2 linguri de pasta de rosii 600 ml zeama de legume fierbinte, preferabil preparata in casa 1 lingura de patrunjel, tocat 1 lingura de oregano proaspat, tocat 1 cutie de fasole pitica rosie, circa 400 g, scursa si spalata 1 cutie de fasole cannellini, circa 400 g, scursa si spalata 200 g boabe de porumb, congelate sare si piper 150 g smantana 2 linguri de frunze de arpagic proaspete, tocate frunze de oregano proaspete, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si ardeiul iute si se prajesc 5 minute la foc moderat, amestecand ocazional, pana ce ceapa se rumeneste usor.
Se adauga rosiile, cu suc cu tot, sos de ardei iute, pasta de rosii, zeama de legume, patrunjel si oregano; se asezoneaza dupa gust. Se dau ingredientele in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb 10 minute, amestecand ocazional.
Se adauga cele doua feluri de fasole si boabele de porumb. Se fierb alte 10 minute.
Intre timp, se amesteca smantana cu arpagic. Se potriveste mancarea de sare si piper, daca este necesar. Se serveste acest chili presarat cu frunze de oregano, iar sosul de smantana este oferit separat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.