Chili cu fasole rosie

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / leguminoase
Chili cu fasole rosie
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este o varianta vegetariana, caraibiana, simpla, picanta si satioasa a clasicului chili mexican. Se poate gati cu diferite tipuri de ardei iuti, inclusiv cu varietati uscate, cum este chipotle.
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de porumb 1 ceapa tocata 400 g rosii tocate, din cutie 2 catei de usturoi pisati 300 ml vin alb 300 ml supa de legume (preparata cu cubulete de concentrat) 120 g linte rosie 2 fire de cimbru sau 1 lingurita cimbru uscat 2 lingurite chimen macinat 3 linguri sos de soia dark 1 ardei mic proaspat, curatat de seminte si tocat 1 lingurita amestec de condimente pumpkin pie (vezi reteta mai jos) 1 lingura sos de stridii 225 g fasole pitica rosie, din cutie 2 lingurite zahar sare orez fiert, ca garnitura porumb fiert, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : guatemaleza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste ceapa 2-3 minute, pana ce incepe sa se inmoaie.
Se adauga rosiile si usturoiul, se gatesc 10 minute, apoi se adauga vinul alb si supa de legume.
Se adauga lintea, cimbrul, chimenul, sosul de soia, ardeiul iute, amestecul de condimente si sosul de stridii.
Se acopera cratita si se fierbe totul 40 de minute, pana cand lintea este facuta, amestecand ocazional si adaugand apa mai multa daca mixtura devine prea uscata.
Se adauga fasolea si zaharul; se amesteca si se gateste inca 10 minute. Se asezoneaza, dupa gust, si se serveste cu orez si porumb fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.