Chillies rellenos

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Chillies rellenos
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 ardei iuti varietatea poblano (poblano fiind o varietate cu iuteala scazuta, se pot folosi si ardei grasi mai mici) 2 cartofi mari (cca. 400g) 200 g crema de branza 200 g branza, sau cascaval ras 1 lingurita de sare 1/2 lingurita de piper negru, macinat 1/2 lingurita de piper alb, macinat 2 oua, separate 1 cana faina ulei, pentru prajit fulgi de ardei iute, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se face o taietura fina in partea laterala a ardeilor, se asaza intr-o tigaie, fara ulei, si se coc la foc mediu, pana ce coaja se rumeneste putin si se desface. Se pun apoi intr-o punga solida de plastic si se izoleaza bine, ca sa se mentina aburul inauntru. Se lasa sa stea 20 de minute in propriul abur, apoi se decojesc cu grija. Se scot semintele prin despicatura, pastrand ardeii intregi. Se usuca apoi cu hartie absorbanta si se pun deoparte.
Se taie cartofii cuburi. Se pune pe foc o oala mare cu apa, se da in clocot si se adauga cartofii. Se micsoreaza flacara si se fierb 5 minute, pana ce incep sa se fragezeasca un pic. Se scurg bine de apa.
Se pune crema de branza intr-un castron si se amesteca cu branza rasa, piper negru, jumatate din sare si cartofii fierti. Se amesteca bine de tot.
Se umplu ardeii cu aceasta mixtura. Se pun apoi ardeii pe un platou, se acopera cu folie de plastic si se lasa 1 ora, ca sa se raceasca umplutura si sa se faca mai tare.
Se pun albusurile intr-un castron uns cu ulei si se bat spuma. In alt castron se bat galbenusurile pana ce se deschid la culoare, apoi se adauga in castronul cu albusuri. Amestecul obtinut se transfera intr-un vas adanc. In alt vas adanc se pune faina si se adauga restul de sare si piperul alb.
Se incinge uleiul la foc mediu. Se tavalesc ardeii mai intai prin faina, apoi in amestecaul de oua si se prajesc in ulei.
Dupa ce se rumenesc, se pun pe prosoape de hartie ca sa se scurga excesul de ulei. Se servesc fierbinti, garnisiti cu fulgi de ardei iute pentru cine doreste mancarea mai picanta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.