Chimichangas de pui si tomatillo

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Chimichangas de pui si tomatillo
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Chimichangas sunt de fapt niste burritos prajiti, foarte populari in restaurantele de la granita dintre Mexic si statul american Texas. Chimichangas nu sunt la fel de cunoscute in sudul Mexicului. Chipotle este un ardei iute jalapeno uscat si afumat, cu gust nu prea iute si cu aroma de fum.
stelute
Ingrediente : 2 piepti de pui dezosati, fara piele 1 ardei iute chipotle, curatat de seminte 1 lingura ulei de masline 2 cepe tocate marunt 4 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita coriandru macinat 1/2 lingurita scortisoara macinata 1/2 lingurita cuisoare macinate 300 g tomatillos, din cutie, bine scurse 400 g fasole pinto, din cutie, bine scursa si spalata 8 tortillas de grau (vezi reteta mai jos) ulei, pentru prajit sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se pun pieptii de pui intr-o cratita mare, se toarna apa cat sa-i acopere, apoi se adauga ardeiul iute. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe 10 minute, pana ce carnea de pui este facuta, iar ardeiul s-a inmuiat. Se scoate ardeiul si se toaca. Se scot pieptii de pui si se pun pe o farfurie unde se lasa sa se raceasca putin, dupa care se rup bucatele folosind doua furculite.
Se incinge uleiul intr-o cratita. Se caleste ceapa 5 minute, pana ce devine transparenta, se adauga apoi usturoiul si condimentele macinate si se gatesc 3 minute.
Se adauga tomatillos si fasolea. Se gatesc la foc moderat 5 minute, amestecand constant pentru a rupe tomatillos si pentru a sfarama o parte din fasole. Se mai fierbe incet alte 5 minute. Se adauga carnea de pui si se asezoneaza cu sare si piper.
Se ambaleaza tortillas in folie metalica si se asaza pe o farfurie. Se pune farfuria peste apa clocotita 5 minute. Se desfac tortillas, se pune in mijlocul lor 1/8 din umplutura si se impaturesc ambele laterale ale tortilla. Se impaturesc apoi partile superioare si inferioare, ca sa formeza un pachetel. Se securizeaza cu 1 scobitoare.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se scot scobitorile si se prajesc chimichangas in transe, intorcandu-le o data. Se scot din ulei cu o spumiera si se scurg pe prosoape de hartie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de grau
Ingrediente : 500 g faina 1/2 lingurita de praf de copt un praf de sare 100 g untura 20 ml apa
Indicatii : Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron mare. Se adauga untura si se freaca bine cu faina, apoi se adauga apa, treptat, si se amesteca pana se obtine un aluat tare.
Se framanta aluatul, pe masa de bucatarie presarata cu faina, timp de 15-20 de minute, pana se face elastic. Se impinge cu podul unei palme, cu cealalta fixand aluatul ca sa nu alunece pe spatiul de lucru.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale si se ruleaza ca niste bile, folosind palmele. Cat timp se lucreaza, se acopera bucatile de aluat cu folie transparenta, ca sa nu se usuce.
Se intinde fiecare bila de aluat pe o suprafata presarata cu faina, in asa fel incat sa se obtina un cerc cu diametrul de 30 cm.
Se incinge o tigaie, sau un gratar, la foc mediu. Se frige fiecare tortilla, una cate una, fara grasime, timp de 45-60 de secunde, pana ce suprafata incepe sa faca basici si se rumeneste putin. Se verifica ridicand-o putin cu o spatula. Se intoarce apoi, folosind spatula, si se frige inca un minut, pe cealalta parte.
Se invelesc tortillas cu un servet de panza curat ca sa se pastreze moi si calde, pana ce se prepara celelalte.
Tortillas de grau se reincalzesc stropite cu cateva picaturi de apa, apoi se invelesc in folie de aluminiu si se pun in cuptor, la 140 °C, timp de 10 minute. Sau, se invelesc in folie de plastic si se pun in cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde, la gradatia MAXIM.