Ching jing yu - Peste cantonez gatit in aburi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Ching jing yu - Peste cantonez gatit in aburi
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este una dintre cele mai faimoase si mai apreciate retete din intreaga bucatarie chineza. Simplitatea ei este surprinzatoare, rezulatul final depinzand de timpul de gatit (trebuie sa fie al dente) si se un sos, in aparenta simplu: ghimbir, ceapa verde, sos de soia si vin de orez. In China, pestele este mereu gatit proaspat si intreg, cu tot cu cap si coada.
stelute
Ingrediente : 1 peste intreg (biban de mare sau similar) 450-650 g, fara maruntaie 5 cm bucata de radacina proaspate de ghimbir, taiata julienne 1 lingurita vin de orez Shiaoxing 1 lingura ceapa verde tocata 1 lingura ulei de alune 1 lingura sos de soia light
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se spala bine pestele si se sterge cu prosoape de hartie. Se cresteaza pe ambele parti cu taieturi adanci, oblice. Se presara sare in crestaturi. Se lasa pestele sa stea 20 de minute.
Se asaza apoi pe o farfurie; deasupra lui se asaza ghimbirul, vinul Shiaoxing si jumatate din ceapa verde. Se gateste 8-10 minute, intr-un steamer.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mica, pana ce fumega, si se toarna peste ceapa verde ramasa. Se toarna aceasta mixtura peste peste, impreuna cu sosul de soia, si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.