Choreg

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Choreg
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 7 cani faina 2-3 lingurite sare 1 lingurita pudra sumac 1 1/4 cani lapte 1/2 pachet unt 1/4 cana concentrat de legume 1cana zahar 2 pachetele de drojdie 1/2 cana apa calda 4 oua mari seminte de susan pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : armeneasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 2 cozonaci Durata : 3 ore 20 minute
Indicatii :

Intr-un vas mare se amesteca faina, sarea si praful de sumac.
In alt vas se infierbanta laptele, se adauga untul, concentratul si zaharul si se amesteca pana ce tot zaharul este dizolvat. Se ia de pe foc si se pune deoparte.
Se dizolva drojdia in 1/2 cana apa calda. Se adauga un pic de zahat ca sa activeze drojdia. Mixtura trebuie sa aiba aspect de spuma.
Se face o gaura in centrul fainei, se adauga ouale si mixtura de lapte. Se adauga drojdia activata. Se amesteca cat mai bine.
Se intoarce aluatul pe o suprafata plana si se framanta pana devine moale si elastica, usor lipicioasa.
Se pune aluatul intr-o forma unsa cu grasime. Se unge deasupra cu un pic de ulei pentru preveni lipirea pe folia de aluminiu cu care se acopera. Peste folie se pune un prosop de bucatarie. Se lasa la crescut, la caldura, cca. 2 ore.
Se fac forme din aluat. Se asaza acestea pe o tava si se lasa 30 de minute. Se ung cu ou si se presara cu seminte de susan.
Se lasa la cuptor cca. 20 de minute, pana se rumenesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.