Chowder cu porumb in stil Midwest

Cautare:
supe si ciorbe / legume si fructe
Chowder cu porumb in stil Midwest
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 285 g porumb (stiuleti intregi) congelat 1/2 cana cartofi taiati cuburi 1/2 cana ceapa tocata 1/3 cana apa 1 lingurita granule bulion de pui instant 1/8 lingurita piper alb sau negru, macinat 1 1/2 cana lapte degresat 2 linguri lapte praf fara grasime 2 linguri faina 1/4 cana lapte degresat 1 lingura bucati de bacon fiert
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Intr-o tigaie mare se amesteca porumbul, cartofii, ceapa, apa, granulele de bulion de pui si piperul. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara. Se acopera si se fierbe inabusit cam 10 minute, sau pana cand porumbul si cartofii s-au inmuiat. Se amesteca din cand in cand. Dupa 10 minute, se adauga laptele.
Intr-un castron se amesteca la un loc laptele praf si faina. Treptat, se adauga si 1/4 cana de lapte degresat, amestecand pana cand se omogenizeaza. Se toarna acest amestec peste mixtura de porumb din tigaie. Se fierbe, amestecand, pana cand continutul se ingroasa si incepe sa bolboroseasca, si inca 1 minut dupa aceea.
Pentru a servi, se toarna in boluri de supa, punand deasupra bucatele de bacon.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.