Chowder de porumb

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / cereale
Chowder de porumb
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g boabe de porumb dulce, din cutie 85 g pancetta, sau bucati de slaninuta, tocata marunt 1 lingura ulei de floarea-soarelui 1 ceapa mare, taiata rondele 3 cartofi medii, taiati cubulete 300 ml smantana 300 ml lapte sare piper negru rozmarin, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se pune la fiert un vas cu apa. Se scurg boabele de porumb si se sfarama sub forma unei paste neomogene, pastrand cateva boabe intregi, pentru ornat.
Se incinge uleiul intr-o cratita, se prajeste pancetta sau slaninuta pana se face crocanta si se rumeneste, apoi se pune deoparte pe o farfurie.
Se adauga ceapa in grasimea lasata in cratita; se caleste la foc iute, amestecand, pana se inmoaie. Se adauga porumbul, cartofii si 500 ml de apa clocotita. Se acopera si se fierbe incet timp de 15 minute.
Se incalzesc impreuna smantana si laptele intr-o oala mica, fara sa dea in clocot.
Cand cartofii sunt bine facuti, dar inca isi mentin forma, se adauga cu grija, amestecand incet, mixtura de lapte si smantana, si se incalzeste incet, pana sa dea in clocot. Se adauga pancetta, sare si piper, dupa gust. Se orneaza cu rozmarin si boabe de porumb dulce si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.