Chowder de porumb si ardei iute

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / cereale
Chowder de porumb si ardei iute
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 rosii, decojite 1 ceapa, tocata 375 g piure de porumb, din cutie 2 ardei grasi rosii, taiati in jumatate si curatati de cotor si seminte 1 lingura de ulei de masline, plus extra pentru uns 3 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati 2 catei de usturoi, tocati 1 linguritade seminte de chimen, macinate 1 lingurita de seminte de coriandru, macinate 600 ml lapte 350 ml zeama de pui 3 coceni de porumb, boabele de la 450 g cartofi, taiati cubulete 4 linguri smantana groasa 4 linguri patrunjel, tocat sare piper negru, proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se proceseaza rosiile si ceapa intr-un blender, pana se omogenizeaza. Se adauga piureul de porumb si se proceseaza din nou, apoi se pune mixtura deoparte. Se incinge grillul cuptorului.
Se pun ardeii grasi la copt, cu partea cu coaja in sus, unsi cu putin ulei. Se coc 8-10 minute, pana ce coaja crapa si incepe sa se carbonizeze. Se transfera intr-un castron si se acopera cu folie de plastic si se lasa sa se raceasca. Se curata apoi se coaja si se toaca.
Se incinge uleiul intr-o oala mare si se adauga ardeii iuti, tocati, si usturoiul. Se calesc, amestecand frecvent, timp de 2-3 minute, pana se inmoaie.
Se adauga chimenul si coriandrul si se amesteca bine, inca 1 minut. Se adauga apoi mixtura procesata de rosii, ceapa si porumb si se gateste 8 minute, amestecand ocazional.
Se toarna laptele si zeama de pui, apoi se adauga boabele de porumb, cartofii si ardeii si se asezoneaza, dupa gust. Se gateste 15-20 de minute, pana ce boabele de porumb si cartofii se fragezesc.
Se toarna supa in castronele individuale, se presara cu patrunjel tocat si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.