Chowder de somon si rosii

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Chowder de somon si rosii
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Chowder denumeste o supa clasica americana, al carui nume deriva din cuvantul francez chaudière, care inseamna „tocana gatita in oala”.
stelute
Ingrediente : 200 g file de somon, fara piele 1 foaie de dafin 300 ml supa de peste, sau de legume 600 ml lapte, semi degresat 15 g unt 1 lingura ulei de floarea-soarelui 1 ceapa mare, tocata marunt 1 praz, tocat 1 felie groasa de bacon, circa 30 g, curatata de sorici si tocata 340 g cartofi, curatati si taiati cubulete 340 g rosii, decojite, curatate de seminte si tocate 3 linguri patrunjel. tocat 4 linguri iaurt sare si piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se pune somonul intr-o cratita mare, impreuna cu foaia de dafin. Se toarna peste el supa si se adauga o parte din lapte, daca este nevoie, astfel ca pestele sa fie acoperit cu lichid. Se da in clocot, incet, apoi se acopera cratita si se fierbe pestele 6-7 minute, la foc mic, pana ce carnea se desprinde cu usurinta. Se scoate somonul cu o spumiera si se desface bucati mari, aruncand orice os intalnit. Se pune deoparte. Se toarna lichidul (cu tot cu foaie de dafin) intr-un borcan, sau castron, si se pastreaza.
Se incing untul si uleiul in cratita. Se adauga ceapa. prazul si baconul si se gatesc, la foc mic, timp de 10 minute, sau pana cand se inmoaie, amestecand frecvent. Se adauga cartofii si se gatesc 2 minute, amestecand constant.
Se toarna in cratita lichidul in care a fiert somonul si se adauga laptele ramas. Se da in clocot, apoi se acopera cratita pe jumatate, cu un capac, si se fierbe molcom 8 minute, amestecand ocazional. Se adauga rosiile si se gateste alte 3-4 minute, sau pana cand cartofii s-au fragezit, dar inca isi pastreaza forma.
Pentru a ingrosa supa, se scot 1-2 polonice si se fac piure intr-un blender, sau cu un mixer, apoi se aduc, la loc, in cratita si se amesteca bine.
Se adauga fulgii de somon si 2 linguri de patrunjel. Se fierb incet 1-2 minute, pana ce supa este fierbinte. Se scoate foaia de dafin. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Se pune supa in farfurii individuale. In fiecare farfurie, se adauga cate 1 lingura de iaurt si se presara patrunjel tocat. Se serveste supa fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.