Chowderul, numit chupe in America de Sud, este o supa groasa de fructe de mare.
Ingrediente :
500 g creveti mari proaspeti
750 ml zeama carne de peste
1 morcov tocat marunt
2 tulpini de telina, taiate rondele subtiri
3 linguri ulei de porumb
1 ceapa mare, tocata
1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat bucatele
2 catei de usturoi pisati
2 ardei rosii proaspeti, curatati de seminte si taiati bucatele
1 lingurita curcuma
1 rosie mare, curatata de coaja si tocata
675 g cartofi, curatati si taiati bucati
115 g mazare proaspata, sau congelata
1 lingura frunze de menta tocate
1 lingura frunze de coriandru tocate
Bucatarie etnica :
columbiana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
6 portii
Durata :
1 ore 30 minute
Indicatii :
Se decorticheaza crevetii si se pun deoparte. Se pun cochiliile intr-o oala mare impreuna cu zeama de carne de peste, morcovul si telina. Se dau in clocot, apoi se fierb la foc mic 20 de minute. Se strecoara supa printr-o sita si se pune deoparte. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc mic. Se adauga ceapa si ardeiul gras si se calesc 5 minute. Se adauga usturoiul, ardeii iuti si curcuma si se gatesc alte 2 minute. Se adauga rosiile tocate si se asezoneaza, dupa gust, cu sare. Se gateste totul 10 minute, astfel ca rosiile sa se desfaca iar cartofii sa absoarba gustul si aromele celorlalte ingrediente. Se toarna supa si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe totul incet, timp de 15 minute, sau pana cand cartofii sunt fragezi. Se adauga crevetii si mazarea si se fierb 4-5 minute, pana ce crevetii se fac opaci. La final, se adauga menta si coriandrul si se serveste supa in castronele individuale.