Chutney de mango

Cautare:
SMS Fotbal
/ sosuri si paste
Chutney de mango
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Este, poate, cel mai popular chutney, atat in interiorul Indiei, cat si in restul lumii. Gustul sau dulce-acrisor este potrivit alaturi de o raita de menta. Cel mai bun gust il are cand este preparat in avans, si este pastrat cel putin doua saptamani inainte de a fi folosit.
stelute
Ingrediente : 1 kg mango crud 4 linguri de sare 2 1/2 cani cu apa 2 1/3 cani cu zahar 2 cani cu otet de vin 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 2 lingurite de boia iute 2 rulouri de scortisoara 1/2 cana cu stafide 1/2 cana cu curmale, curatate de samburi
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 13 ore 40 minute
Indicatii :

Se decojesc fructele de mango si se curata de samburi. Se taie carnea lor cubulete. Se pun intr-un castron mare, se adauga sare si apa si se lasa sa stea peste noapte. Dimineata se scurg cubuletele de mango si se pun deoparte.
Se amesteca otetul cu zahar intr-o craticioara si se da mixtura in clocot, la foc mic, amestecand constant, pana ce se dizolva zaharul.
Se adauga treptat cubuletele de mango, amestecand cu grija. Se adauga ghimbir, usturoi, boia, scortisoara, stafide si curmale. Se da amestecul in clocot, amestecand ocazional. Se micsoreaza flacara si se gatesc ingredientele 1 ora, sau pana cand se ingroasa mixtura. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se scot rulourile de scortisoara si se arunca.
Se transfera chutneyul in borcane curate, care se inchid ermetic. Se depoziteaza in locuri racoroase, acoperite, pentru ca aromele sa se dezvolte si sa se amestece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.