Ciocolata calda mexicana

Cautare:
bauturi / racoritoare
Ciocolata calda mexicana
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ciocolata mexicana este aromata cu migdale, scortisoara si vanilie, si este indulcita cu zahar. Toate ingredientele sunt zdrobite impreuna intr-un mojar special si incalzite pe carbuni. Mixtura rezultata este modelata sub forma de discuri. Daca nu puteti gasi astfel de ciocolata, o puteti substitui amestecand intr-un blender 115 g de ciocolata amaruie (minim 70% procent de ciocolata) cu 25 g migdale macinate, 50 g zahar si 2 lingurite de scortisoara macinata; se proceseaza pana ce se obtine o pudra fina, omogena.
stelute
Ingrediente : 1 litru lapte 50-115 g ciocolata mexicana 1 pastaie de vanilie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 15 minute
Indicatii :

Se toarna laptele intr-o cratita si se adauga ciocolata. Cantitatea de ciocolata adaugata depinde de propriul gust; se incepe cu putina si se adauga, daca mai este nevoie.
Se despica pastaia de vanilie pe lungime, cu un cutit ascutit, si se adauga in lapte.
Se incinge incet amestecul, amestecand continuu pana ce toata ciocolata s-a dizolvat, apoi se bate cu un tel, sau o lingura de lemn (numita in Mexic molinollo). Se scoate pastaia de vanilie si se imparte bautura intre 4 cani, sau pahare termorezistente. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.