Ciorba cu perisoare de miel si cu legume

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / oaie si capra
Ciorba cu perisoare de miel si cu legume
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 litru zeama de carne de miel 1 ceapa tocata marunt 2 morcovi taiati rondele subtiri 1/2 telina medie, curatata si taiata cubulete 75 g mazare congelata 50 g fasole verde taiata bucatele de 2-3 cm 3 rosii, curatate de coaja si seminte, tocate 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si tocat 1 cartof curatat si taiat cubulete 2 lamai feliate sare piper negru proaspat macinat 225 g carne de miel tocata 40 g orez cu bob rotund 2 linguri patrunjel tocat faina
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se pune zeama de carne impreuna cu toate vegetalele si feliutele de lamaie intr-o oala; se sareaza si se pipereaza mixtura, apoi se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe 15-20 de minute.
Intre timp, se combina intr-un castron carnea tocata cu orez si patrunjel; se asezoneaza cu sare si piper.
Se modeleaza din mixtura de carne perisoare de dimensiunea unei nuci si se tavalesc prin faina.
Se pun perisoarele cu grija in oala si se lasa sa fiarba 25-30 de minute, amestecand ocazional, pentru a nu se lipi.
Se potriveste de sare si piper si se serveste ciorba in castronele individuale, insotita de paine proaspata cu coaja crocanta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.