Ciupercute brezate

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Ciupercute brezate
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Reteta traditionala foloseste o varieteta de ciuperci asiatice, crescute pe paie de orez, numite “ciuperci de paie”. Acestea nu sunt insa disponibile in afara Asiei, dar se pot inlocui cu versiunea lor conservata. Trebuie spalate inainte de a fi folosite.
stelute
Ingrediente : 1 lingura ulei de alune 1 lingurita usturoi tocat marunt 175 g ciuperci de paie, spalate si lasate intregi 2 lingurite fasole neagra fermentata, spalata si sfaramata cu furculita 1 lingurita zahar 1 lingura sos de soia light 1 lingurita sos de soia dark
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o oala mica de lut rezistenta la flacara, sau de portelan, dotata cu capac. Se prajeste usturoiul pana ce incepe sa miroasa, se adauga ciupercile si se amesteca bine, pana sunt acoperite uniform cu ulei. Se adauga fasolea neagra, zaharul si cele doua sosuri de soia, se acopera vasul, se micsoreaza flacara si se fierbe incet 10 minute, pana ce ciupercile sunt moi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.