Ciupercute cu usturoi si cimbru

Cautare:
salate / legume si fructe
Ciupercute cu usturoi si cimbru
Reteta adaugata de : Radu
Voteaza reteta :
Vreau sa va propun o reteta simpla, rapida, cu ingrediente foarte usor de gasit pe piata, gustoase si versatila. Preparatul se poate servi ca gustare, sau ca salata de insotire, ori garnitura, alaturi de friptura de porc, pui, vita sau vanat.
stelute
Ingrediente : 1 lingura de ulei de floarea-soarelui 1 lingura de unt 1 lingurita de seminte de chimen 3 cepe verzi, taiate bucatele separat partea alba de cea verde 4 catei de usturoi, pisati 250 g ciupercute champignon, taiate in jumatate 1 lingurita de frunze proaspete de cimbru, sau 1/2 lingurita de cimbru uscat 1 lingura de suc de lamaie sare piper negru, proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : romaneasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se incing uleiul si untul intr-o tigaie mare. Se adauga semintele de chimen si se prajesc 30 de secunde la foc mediu. Se adauga apoi usturoiul si ceapa verde (partea alba) si se gatesc 2 minute, amestecand frecvent.

Se adauga ciupercutele si cimbrul si se amesteca bine. Se mareste flacara si se gatesc 4-5 minute, amestecand continuu.

Se adauga suc de lamaie, sare si piper. Se amesteca si se continua gatitul alte 2-3 minute, pana ce sucul de lamaie s-a evaporat. Se ia tigaia de pe foc, se adauga frunzele de ceapa verde si se amesteca.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.