Clatite austriece cu ciocolata

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / clatite
Clatite austriece cu ciocolata
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/2 cana ciocolata rasa 1 cana frisca 1-2 linguri zahar aluat pentru clatite (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se bate frisca cu zahar.
Se presara jumatate din cantitatea de ciocolata peste clatitele proaspat preparate. Se ruleaza si se aranjeaza pe un platou.
Restul de ciocolata rasa se presara deasupra; se orneaza apoi cu frisca batuta cu zahar.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Aluat pentru clatite
Ingrediente : 2 linguri unt sau margarina 400 ml lapte 3 oua 100 g faina 1 varf de cutit sare ulei pentru prajit
Indicatii : Se topeste untul si se amesteca cu laptele, faina si sarea pana ce se obtine un aluat omogen si subtire. Se acopera si se lasa sa stea cel putin 30 de minute la rece.
Se pune putin ulei intr-o tigaie, de preferinta de teflon, cu diametrul de 18-20 cm. Se incinge la foc mediu. Se toarna apoi un polonic mic de aluat in tigaie.
Se inclina tigaia ca sa se intinda aluatul pe toata suprafata, apoi se coace cca. 1 minut. Se intoarce clatita si se mai coace 30 de secunde. Se rastoarna apoi pe o farfurie intinsa si se acopera cu folie.
Se repeta operatia pana se consuma tot aluatul (cca. 12 clatite). De fiecare data se pune o folie intre clatite.
Se lasa sa se raceasca si se ambaleaza cate 4 intr-o punga mare de plastic. Se pot pastra in congelator timp de 1 luna.
Daca se vor umple cu gem sau ciocolata, se poate adauga in aluat si o 1 lingura de zahar.