Clatite chinezesti cu carne de vita

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Clatite chinezesti cu carne de vita
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 24 clatite de orez 200 g carne tocata amestec vita cu porc 100g orez cu bob rotund, fiert 1 ceapa tocata marunt 4 catei de usturoi, tocati marunt 1 ardei iute, fara seminte, tocat marunt 1 lingurita zeama de lamaie 1 albus de ou ulei de arahide (sau de porumb) pentru prajit 1/2 lingurita amestec 5 arome (vezi reteta mai jos) 2 linguri ulei de arahide (sau de porumb) 1/2 lingurita seminte de coriandru macinate 1/2 lingurita zahar 2 fire coriandru verde sare, dupa gust piper negru proaspat macinat, dupa gust frunze de varza chinezeasca, pentru ornat felii de lamaie, pentru ornat rondele de ardei iute, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Clatitele de orez se intind pe masa de bucatarie si se ung cu apa sarata; se intind cu grija (tragand putin de margini) si se asaza cate doua foi, una peste alte.
Se incinge uleiul de arahide in wok si se prajeste carnea tocata, la foc iute, amestecand continuu.
Se adauga ceapa si usturoiul, se amesteca si se prajeste alte 3 minute. Se adauga in wok ardeiul iute si se prajeste 2 minute. Se stinge focul sub wok si se adauga orezul fiert, sare, piper si coriandru pudra si frunze. Se amesteca si se asezoneaza cu zeama de lamaie, zahar si amestec "five-spice".
Se imparte amestecul in cantitati egale pentru fiecare grup de 2 clatite de orez, se ung marginile clatitei cu albus de ou batut, se ruleaza foile peste umplutura si se preseaza cu degetele pe margini, ca sa se lipeasca.
Se prajesc in ulei de arahide incins pana se rumenesc.
Se scurg clatitele de excesul de ulei pe prosoape de hartie, apoi se asaza pe un platou. Se orneaza cu frunze de varza, rondele de ardei iute si felii de lamaie. Se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
CINCI AROME
Ingrediente : 2 lingurite de boabe de piper negru 4-6 stelute de anason 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii : Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.