Clatite cu branza (Palatschinken)

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / clatite
Clatite cu branza (Palatschinken)
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
“Palatschinken” (clatite) sunt populare in bucataria vieneza inca din sec. XIX. Aceste clatite subtiri sunt originare din Romania, unde erau numite “placinta”. Ungurii le-au preluat schimbandu-le denumirea in “palacinta”. Prin intermediul lor, clatitele au ajuns la Viena unde au devenit “palatschinken”.
stelute
Ingrediente : 1 cana faina 7 oua 1 2/3 linguri zahar 1/3 cana zahar cana lapte 1/4 lingurita sare 100 g unt pentru prajit + 3 linguri 1 lingurita extract de vanilie 1 1/4 branza grasa de vaci sare 1/2 lamaie, coaja rasa de la 1 lingura suc de lamaie 1/4 cana stafide 3 linguri zahar pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca faina cu 4 dintre oua, lapte si putina sare, pentru a forma un aluat. Cel mai indicat este sa se foloseasca un mixer electric. Se lasa aluatul la odihna timp de 30 de minute.
Pentru umplutura, se bat cele 3 linguri de unt cu zahar si 3 galbenusuri de ou. Se adauga, incorporandu-le, branza de vaci, vanilia, sarea, coaja si sucul de lamaie. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza si ele in mixtura. La urma, se adauga stafidele spalate in apa si sterse cu un prosop.
Se topesc cele 100 g de unt intr-o tigaie mare. Se adauga cca. 1/8 din aluat si se scutura tigaia usor pentru ca aluatul sa se intinda si sa acopere fundul acesteia. Se prajesc astfel 8 clatite (Palatschinken), la foc mediu, pana ce se rumenesc pe ambele parti.
Se intinde amestecul de branza peste fiecare clatita, se ruleaza si se serveste presarata cu zahar pudra.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.