Clatite cu ceapa verde si sos picant

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Clatite cu ceapa verde si sos picant
Reteta adaugata de : Radu
Voteaza reteta :
Clatitele sunt preparate foarte populare in China, iar cele cu ceapa verde sunt printre cele mai raspandite. Ele se aseamana destul de mult cu cele care se prepara si la noi, deci sunt usor de facut. Sunt destul de versatile, caci se pot servi cu diverse umpluturi si dip-uri. Reteta de fata este cea de baza, iar preparatul se serveste ca antreu, alaturi de unul sau mai multe dip-uri. Eu va propun un dip extrem de gustos, cu o dominanta picanta (pe care o puteti modera “umbland” la cantitatea de ardei iute), invelita insa in nuante dulci, acrisoare, afumate si sarate.
stelute
Ingrediente : 4 linguri de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 2 cepe verzi, tocate marunt 2 oua 2 galbenusuri de ou 200 g faina 1 lingurita de sare 300 ml lapte 100 ml apa 3 linguri sos de soia 1 lingura de suc de lamaie 1 lingurita de ulei brun de susan 1 lingurita de zahar brun 1 ardei iute rosu, taiat rondele
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se prajeste la foc mic ceapa verde, pana se inmoaie. Se da deoparte.

Se prepara dip-ul amestecand intr-un castronel sosul de soia cu suc de lamaie, ulei de susan, zahar brun si adei iute. Se acopera castronelul cat timp se gatesc clatitele, ca aromele sa aiba timp sa se dezvolte si sa se amestece.

Se bat ouale impreuna cu galbenusurile si se pun deoparte. Se cern faina si sarea intr-un castron mare si se amesteca cu ouale batute, folosind un tel in forma de para.
Se adauga treptat laptele si apa, batand continuu cu telul, pana ce aluatul este omogen si cremos. Se adauga si restul de ulei si se continua amestecarea cateva minute. In final se adauga ceapa verde, cu ulei cu tot.

Se toarna 1 polonic de aluat (circa 4-5 linguri) intr-o tigaie neaderenta si se gateste 2-3 minute la foc mic-mediu, pana ce se incheaga, dar nu apuca sa se rumeneasca. Clatita nu se intoarce. Dupa 2-3 minute, se scutura energic tigaia. Daca clatita se misca liber in tigaie, inseamna ca este facuta. Se inclina tigaia (cel mai bine se foloseste o tigaie de clatite, cu margini curbate si nu prea adanca) si se lasa clatita sa alunece pe o farfurie mare, plata. Se asaza pe farfurii cate 2-3 clatite (functie de grosime ies 8-12 clatite in total), rulate si taiate fiecare in jumatate, pe diagonala. Se mananca inmuiate in dip-ul preparat mai sus.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.