Clatite cu miere

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Clatite cu miere
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceste clatite, numite baghrir, se servesc ca desert, sau la micul dejun. Ele arata ca un fagure, datorita miilor de gauri si gaurele de la suprafata.
stelute
Ingrediente : 500 g semolina foarte fina 1/2 lingurita de sare 3 1/2 linguri de praf de copt 1 cubulet de drojdie 2 oua 100 g unt 100 g miere
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se pune semolina intr-un castron mare. Se face o adancitura in centru, in care s epune sare, praf de copt, drojdia maruntita si ouale.
Se amesteca bine ingredientele. Treptat, amestecand continuu, se adauga apa calduta.
Se toarna mixtura in casul unui robot de bucatarie. Se amesteca pana ce se obtine un aluat omogen, moale, de culoare galben-pal. Se toarna aluatul intr-un castron si se lasa 20 de minute, la cald.
Se incinge o tigaie mica si neaderenta, fara ulei. Se toarna in centrul ei un polonioc mic cu aluat. Se prajeste clatita pe o parte pana ce este ferma si arata ca un fagure auriu.
Se topeste untul intr-o tigaita. Se lasa un moment, apoi se indeparteaza spuma aparuta deasupra. Se strecoara untul purificat, printr-o sita fina, lasand in tigaie doar reziduul alb-laptos. Se amesteca untul clarificat cu mierea.
Chiar inainte de a servi clatitele, acestea de inmoaie, pe rand, in mixtura d eunt si miere. Se servesc calde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.