Clatite cu pui si alune caju

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Clatite cu pui si alune caju
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 120 g faina 1 ou, batut 300 ml lapte semi-degresat 1 lingura ulei de alune + 1 lingurita 55 g nuci caju 300 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute 1 catel de usturoi, pisat 1 lingurita radacina de ghimbir proaspata, tocata marunt 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt 2 morcovi, taiati fasiute subtiri 2 tulpini de telina, taiate fasiute subtiri 1/2 portocala, coaja rasa de la 200 g varza, taiata fideluta 1 lingura sos de soia, plus o cantitate pentru servit 1 lingurita ulei de susan sare si piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Pentru a prepara clatitele, se cerne faina intr-un castron si se adauga putina sare si piper, dupa gust. Se face o adancitura in centrul castronului. Se amesteca ouale si laptele, apoi se toarna in adancitura. Se amesteca pentru a incorpora treptat mixtura de oua in faina, pana se obtine un aluat omogen.
Se foloseste putin din ulei pentru a unge o tigaie neaderenta, pentru clatite, cu diametrul de 20 cm. Pe flacara medie, se toarna putin aluat in tigaie si se inclina aceasta pentru a aluatul sa se intinda pe toata suprafata ei; se gateste 2 minute. Se intoarce clatita cu o paleta si se gateste 30 de secunde pe partea cealalta. Se lasa sa alunece pe o farfurie termorezistenta si se acopera cu o bucata de hartie pergament.
Se gateste in acelasi fel aluatul ramas si se obtin 8 clatite care se fac stiva, una peste alta, separate de bucati de hartie pergament. Tigaia se unge cu ulei dupa fiecare clatita, daca este nevoie.
Dupa ce toate clatitele au fost facute, se acopera stiva de clatite cu folie metalica, inchizand-o cat mai ermetic. Se pune farfuria peste o oala cu apa care fierbe incet, pentru a pastra clatitele calde cat timp se prepara umplutura.
Se infierbanta bine un wok, sau o tigaie mare. Se adauga alunele caju si se prajesc cateve minute la foc moderat, sau pana cand se fac aurii. Se scot pe o farfurie si se pun deoparte.
Se incinge uleiul in wok si se prajeste puiul, la foc iute, 2-3 minute, pana se face auriu. Se adauga apoi usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Se stir-fry ingredientele 3 minute.
Se adauga morcovii si telina si se prajesc alte 2 minute. Se adauga sucul de portocala si varza si se stir-fry 1 minut. Se stropeste mixtura cu sos de soia si ulei de susan si se gateste inca 1 minut. Se aduc alunele in wok si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se imparte umplutura intre cele 8 clatite care se impaturesc peste ea, sau se ruleaza. Se servesc imediat, stropite cu o cantitate suplimentara de sos de soia.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.