Clatite cu pui si ciuperci

Cautare:
/ fel principal
Clatite cu pui si ciuperci
Reteta adaugata de : Elena85
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cepe, 500 g - piept de pui, 300 g - ciuperci (Champignon), 2 - 3 catei de usturoi, 1.5 legatura de marar, 1 legatura de patrunjel, sare si piper - dupa gust, smantana slaba (max. 12%), iaurt sau kefir - ulei de masline sau de samburi de strugure. Pentru clatite : 2 oua, sare, 1 praf de copt, 0.5 l apa minerala, faina alba amestecata cu faina de secara, ulei din sambure de strugure.
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : Romaneasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se curata de coaja ciupercile si se pun la fiert (nu foarte mult), separat se fierbe si pieptul de pui (intreg), ceapa tocata marunt se caleste in ulei (pana devine aurie), dupa aceeia se pun ciupercile (taiate felii) - se prajesc impreuna 5 min. si se adauga pieptul de pui (taiat felii mai mici) - se prajesc impreuna cca 20 min.
Intr-un vas mai mare se amesteca kefirul cu mararul tocat marunt si se amesteca cu compozia creata.
Se pun 3-4 linguri de compozitie intr-o clatita si se ruleaza (normal).

Se orneaza cu smantana si patrunjel (verde).

Pofta Buna !

Pentru clatite : se bat cele 2 oua cu telul, se adauga sare, praf de copt, 2 linguri de ulei, apa minerala si faina pana devine compozitia usor groasa. Intr-o tigaie (teflon) se fac clatitele (vor iesi un pic mai multe decat este nevoie - dar pot fi folosite pentru desert).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.