Clatite cu spanac, umplute cu pastrav afumat si creveti

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Clatite cu spanac, umplute cu pastrav afumat si creveti
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 100 g frunze tinere de spanac 175 g faina 1,1 litri lapte semi-degresat 1 ou 1 lingurita de nucsoara rasa 1 lingura de ulei de floarea-soarelui sare si piper 30 g unt 125 g ciuperci, feliate 300 g mazare congelata 150 g creveti gatiti, decorticati 125 g file de pastrav afumat, desfacut bucatele 100 g branza Cheddar matura, rasa un praf generos de nucsoara rasa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se spala spanacul si se pune intr-o oala, se acopera si se gateste 2 minute pana ce se inmoaie si se face fraged – apa ramasa pe frunze, dupa spalare, aduce suficienta umezeala. Se scurge spanacul, apoi se preseaza ca sa elimine tot lichidul.
Se pune spanacul intr-un robot de bucatarie si se adauga 125 g faina, 500 ml lapte, ou si jumatate din nucsoara. Se asezoneaza, apoi se proceseaza pana se obtine un aluat omogen.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie neaderenta de 20 cm diametru, apoi se toarna excesul de ulei intr-un castronel. Se adauga destul aluat, inclinand tigaia fierbinte, ca sa imbrace fundul tigaii cu un strat subtire. Se prajeste clatita 1 minut, sau pana ce este faciura si a inceput sa faca basici, iar partea de dedesubt este putin rumenita. Se foloseste o spatula pentru a desprinde marginile clatitei, apoi se intoarce cu grija si se gateste pe cealalta parte.
Se rastoarna clatita pe o farfurie. Se foloseste aluatul ramas pentru a prepara inca 7 clatite, adaugand ulei in tigaia la fiecare 2 clatite, daca este nevoie. Se cladesc clatitele gatite, intercalandu-le cu hartie pergament. Cand toate cele 8 clatite au fost facute, se acopera cu folie metalica si se pastreaza calde, deasupra unei cratite cu apa fierbinte.
Pentru umplutura, se topeste untul intr-o cratita si se adauga ciupercile. Se gatesc cu grija 3 minute, amestecand. Se adauga mazarea si se gateste inca 1 minut.
Se amesteca faina ramasa in 600 ml lapte pana se incorporeaza, apoi se toarna peste mixtura de ciuperci. Se da in clocot, amestecand, si se fierbe 3 minute. Se adauga crevetii, pastravul, jumatate din branza si nucsoara si se asezoneaza dupa gust.
Se incinge grill-ul. Se imparte umplutura intre clatite, se ruleaza si se asaza intr-un vas termorezistent. Se presara cu branza ramasa si se gratineaza sub grill. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.