Clatite evantai cu capsuni si inghetata

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / clatite
Clatite evantai cu capsuni si inghetata
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : aluat pentru clatite (vezi reteta mai jos) capsuni proaspete inghetata de vanilie frunze proaspete de menta lichior de fructe
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se impaturesc clatitele proaspat preparate in forma de evantai si se aranjeaza pe un platou.
Se prepara un piureu din capsuni si lichior si se toarna peste clatite. Se asaza alaturi de clatite o bila de inghetata.
Se orneaza cu frunze de menta si cu capsuni intregi si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Aluat pentru clatite
Ingrediente : 2 linguri unt sau margarina 400 ml lapte 3 oua 100 g faina 1 varf de cutit sare ulei pentru prajit
Indicatii : Se topeste untul si se amesteca cu laptele, faina si sarea pana ce se obtine un aluat omogen si subtire. Se acopera si se lasa sa stea cel putin 30 de minute la rece.
Se pune putin ulei intr-o tigaie, de preferinta de teflon, cu diametrul de 18-20 cm. Se incinge la foc mediu. Se toarna apoi un polonic mic de aluat in tigaie.
Se inclina tigaia ca sa se intinda aluatul pe toata suprafata, apoi se coace cca. 1 minut. Se intoarce clatita si se mai coace 30 de secunde. Se rastoarna apoi pe o farfurie intinsa si se acopera cu folie.
Se repeta operatia pana se consuma tot aluatul (cca. 12 clatite). De fiecare data se pune o folie intre clatite.
Se lasa sa se raceasca si se ambaleaza cate 4 intr-o punga mare de plastic. Se pot pastra in congelator timp de 1 luna.
Daca se vor umple cu gem sau ciocolata, se poate adauga in aluat si o 1 lingura de zahar.