Clatite Peperoni

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Clatite Peperoni
Reteta adaugata de : Radu
Voteaza reteta :
Clatitele de fata sunt o astfel de mica inovatie de care sunt destul de mandru. Sunt nu doar gustoase, ci si interesante.
stelute
Ingrediente : 8 foi de clatite preparate fara zahar 2 piepti de pui dezosati, fara piele, circa 750g in total, taiati cubulete 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui 1ceapa, tocata marunt 60 ml vin alb, sec 120 g branza mozzarela, rasa patrunjel (sau marar) proaspat, tocat marunt ulei pentru prajit sare piper pesmet 2 oua, batute faina marar, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : romaneasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se sareaza si se pipereaza cubuletele de carne. Se incinge o tigaie mare si se adauga uleiul. Cand acesta este incins se adauga cubuletele de carne si se prajesc la foc mediu pana ce capata culoare alba. Se adauga ceapa si se continua, amestecand ocazional, pana ce carnea incepe sa se rumeneasca.

Se stinge cu vin alb, se adauga verdeata si se potriveste de sare si piper. Se ia tigaia de pe foc si se lasa cateva minute, sa se raceasca putin.

Se adauga in tigaie branza rasa si se amesteca bine.

Se intinde o foaie de clatita si se adauga in mijlocul ei a opta parte din compozitia de pui. Se ruleaza si se inchid capetele prin indoire, ca umplutura sa se sigileze cat mai bine.

Se da clatita prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet.

Se procedeaza la fel cu restul clatitelor si umpluturii. Se prajesc clatitele in transe, in baie de ulei, cateva minute, pana ce se fac aurii.

Se servesc fierbinti, cu sos de rosii (rosii tocate proaspete, sau din cutie, sare, piper negru, zahar, oregano, usturoi), sau cu un sos alb, de smantana (smantana de gatit 32%, parmesan ras, branza mozzarella rasa, sare, piper alb), ornate cu fire de verdeata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Aluat pentru clatite
Ingrediente : 2 linguri unt sau margarina 400 ml lapte 3 oua 100 g faina 1 varf de cutit sare ulei pentru prajit
Indicatii : Se topeste untul si se amesteca cu laptele, faina si sarea pana ce se obtine un aluat omogen si subtire. Se acopera si se lasa sa stea cel putin 30 de minute la rece.
Se pune putin ulei intr-o tigaie, de preferinta de teflon, cu diametrul de 18-20 cm. Se incinge la foc mediu. Se toarna apoi un polonic mic de aluat in tigaie.
Se inclina tigaia ca sa se intinda aluatul pe toata suprafata, apoi se coace cca. 1 minut. Se intoarce clatita si se mai coace 30 de secunde. Se rastoarna apoi pe o farfurie intinsa si se acopera cu folie.
Se repeta operatia pana se consuma tot aluatul (cca. 12 clatite). De fiecare data se pune o folie intre clatite.
Se lasa sa se raceasca si se ambaleaza cate 4 intr-o punga mare de plastic. Se pot pastra in congelator timp de 1 luna.
Daca se vor umple cu gem sau ciocolata, se poate adauga in aluat si o 1 lingura de zahar.