Coada de vita cu fasole Lima

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Coada de vita cu fasole Lima
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este o reteta traditionala din zona Caraibelor, satioasa si economicoasa si plina de gust si aroma. Este nevoie de rabdare, caci necesita mult timp. Nu este prea multa carne in coada de vita, asa ca este nevoie de o cantitate mare.
stelute
Ingrediente : 1,6 kg coada de vita, taiata bucati 1 ceapa tocata marunt 3 foi de dafin 4 fire proaspete de cimbru 3 cuisoare intregi 1,75 litri apa 175 g fasole untoasa (Lima), inmuiata peste noapte 2 catei de usturoi, pisati 1 lingura pasta de rosii 400 g rosii tocate, din cutie 1 lingurita ienibahar macinat 1 ardei iute proaspat sare piper negru, proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 13 ore 45 minute
Indicatii :

Se pun bucatile de coada intr-o cratita mare, impreuna cu ceapa tocata, foile de dafin, cimbrul si cuisoarele si se acopera cu apa. Se da in clocot.
Se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se fierbe totul incet, cel putin 2 1/2 ore, sau pana cand carnea este foarte frageda. In cazul in care carnea arata ca si cum ar putea sa se usuce, se adauga putina apa.
Intre timp, se scurge fasolea si se pune intr-o cratita mare. Se acopera cu apa si se da in clocot. Se fierbe la foc iute 4-5 minute, dupa care se micsoreaza flacara si se fierbe incet 1 1/4 ore, pana cand incepe sa fie frageda. Se scurge si se pune deoparte.
Cand carnea este gatita, se adauga in cratita usturoiul, pasta de rosii, rosiile tocate, ienibaharul si ardeiul iute; se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga fasolea si se mai fierbe totul, la foc mic, inca 20 de minute, dupa care se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.