Coada de vita cu naut si stafide

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Coada de vita cu naut si stafide
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta reteta este foarte populara in Maroc. Coada de vita este considerata carne de calitae mai slaba. Pentru a o face frageda si aromata trebuie sa fie gatita indelung, la foc mic, intr-un lichid puternic aromat.
stelute
Ingrediente : 200 g naut, inmuiate in apa rece, peste noapte 8 linguri ulei de masline 1,5 kg coada de vita, taiata bucati 8 fire de patrunjel, tocate 12 fire de coriandru, tocate 2 cepe medii, tocate 1 capatana de usturoi, tocata 1/2 lingurita de seminte de chimen, macinate 1/2 lingurita de boia iute 150 g stafide golden sare piper negru, macinat 2 linguri de seminte de susan, pentru ornat frunze de patrunjel, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 14 ore 35 minute
Indicatii :

Intr-o cratita mare, se incinge uleiul si se prajesc 2 minute bucatile de coada de vita, la foc iute, amestecand ocazional. Se adauga ceapa, usturoiul, patrunjelul si coriandrul si se amesteca 1-2 minute, la foc iute.
Se asezoneaza cu sare, piper, chimen si boia; se amesteca 1-2 minute pentru ca aromele condimentelor sa aiba timp sa se dezvolte.
Se scurge bine nautul si se adauga in cratita. Se toarna apa, pana ce ingredientele sunt acoperite. Se fierb cel putin 2 ore, la foc mic, pana ce carnea se desprinde de pe oase.
Cu 15 minute inainte de sfarsitul celor 2 ore, se adauga stafidele.
Se aranjeaza carnea pe farfurii, impreuna cu nautu si stafide. Se orneaza cu frunze de patrunjel si seminte de susan.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.