Coarne de gazela

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / fursecuri si piscoturi
Coarne de gazela
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Sunt un produs de patiserie care arata deocrativ, astfel ce impodobesc mesele sarbatorilor religioase, sau ocaziilor speciale. Alaturi de briouate si chabakia sunt un simbol al frumusetii si rafinamentului proprii deserturilor marocane.
stelute
Ingrediente : 1 kg migdale 500 g zahar 2 galbenusuri de ou 1 lamaie, coaja rasa de la 3 linguri de unt 1/2 lingurita de mastic 200 ml apa de flori de portocal ulei pentru uns 250 g faina 5 albusuri de ou 500 g seminte de susan
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 5 minute
Indicatii :

Se pune faina intr-un castron mare. Se adauga 1 lingura de unt topit si 1 albus de ou. Se amesteca si se adauga jumatate din apa de flori de portocal. Se framanta pana se obtine un aluat asemanator cu cel pentru tarte (cu textura firimiturilor de paine). Daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Se lasa aluatul sa stea 15 minute.
Intre timp, se oparesc migdalele si se decojesc. Se pun intr-un blender, iar apoi se adauga zaharul. Se proceseaza.
Se pune acest amestec pe un platou mare. Se adauga restul de apa de flori de portocal si galbenusurile. Se adauga coaja rasa de lamaie, 2 linguri de unt si masticul. Se amesteeca bine.
Se unge cu ulei un platou, sau farfurie mare. Cu mainile unse cu ulei, se ruleaza umplutura de migdale ca sa se obtine bile mici, ce se ruleaza apoi sub forma unor cornulete.
Pentru a prepara fursecurile cu seminte de susan, se bat mai intai cele 4 albusuri de ou in care se inmoaie jumatate din cornuletele obtinute mai sus. Se tavalesc acestia prin semintele de susan, dupa care se ruleaza intre palme. Se asaza apoi pe o foaie de copt si se coc 15 minute, in cuptorul incins la 180 °C.
Pentru coarnele de gazela, se ruleaza o bila de aluat sub forma unei foi rectangulare. Se pune umplutura pe foaie, si se impatureste ca sa formeze o semiluna. Se prepara similar si restul foilor de aluat. Se lasa semilunele 8 minute, la odihna, apoi se coc in cuptor timp de 40 de minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.